Inspiratie, persoonlijke groei en geluk

Het geluk ligt voor het oprapen!…. Huhh, waar??

Het geluk ligt voor het oprapen!…. Huhh, waar??

Iedereen wil graag gelukkig zijn. Maar wat is geluk eigenlijk?
Is dat een mooi huis? Het hebben van kinderen? Veel geld? Iedereen weet dat dat niet zo is. Een nieuwe auto kan je even een prettig gevoel geven, maar daar ben je al gauw aan gewend. Alles wat je graag hebben wilt, geeft je even een gevoel van geluk als je het krijgt. Maar we weten allemaal dat dat gevoel maar heel even stand houdt.

Geluk moet je in je zelf zoeken….. Maar waar??

Ik denk dat geluk als basisgevoel tevredenheid heeft. Rust en tevredenheid. Als je dat hebt bereikt, dan kan je gaan genieten.

Wat geeft rust?

  • Overzicht. Overzicht in je hoofd, in je huis en op je werk. Hoe doe je dat? Door stom weg op te ruimen. Gooi overbodige ballast weg. Uit je kledingkast, uit je huis. Van je bureau en computer. Schaf een agenda aan. Maak je leven overzichtelijk
  • Zorg voor je lichaam. Eet bewust en beweeg. Dit hou ik kort want dat weet je wel. Wees tevreden met je lichaam, dit is iets moeilijker voor velen. Dik, dun, kort of lang… Wat maakt dat uit? Het is toch fantastisch hoe alles werkt? Je hebt een geweldig lichaam! Wees in ieder geval je lichaam dankbaar, hij doet alles voor je!
  • Stap uit je slachtofferrol. Heb je altijd pech? Vind je dat het leven je slecht bedeelt? Stap uit die slachtofferrol en neem het heft in eigen hand. Je bent zelf verantwoordelijk voor je leven. Voor wat je zegt, wat je doet, wat je denkt en wat je voelt. Wees daadkrachtig en probeer die dingen te veranderen die je niet prettig vindt.
  • Geef liefde en uit je dankbaarheid. Wees je bewust van alle zaken in je leven die positief zijn en wees daar dankbaar voor. Geef die voorbijganger een glimlach. Geef liefde en je zult zien hoeveel liefde je terug ontvangt.

Heb je die rust en tevredenheid?

Wees dan ook bewust van het nu. Leef nu en denk niet aan gisteren of aan wat je nog allemaal doen moet. Dat staat nu toch allemaal in je agenda? 😉 Geniet nu van, noem maar op… Alle grote en kleine dingen in het leven die je tegen komt. En als je goed oplet kom je heel veel tegen! Die prachtige boom waar je iedere dag langs rijdt, dat heerlijke eerste kopje koffie ’s morgens, die momenten samen met je gezin aan tafel, dat mooie schilderij, je heerlijke opgeruimde kamer en zo kan ik blijven doorgaan….

Leef met aandacht in dit moment…

Dan kun je het geluk oprapen! [9-4-2013 Eveline Bax]

Sorry, comments are closed for this post.