Inspiratie, persoonlijke groei en geluk

Praktijk Erick

Praktijk Erick

Shiatsu Therapeut Erick geeft shiatsu behandelingen, workshops en voedingsadviezen aan mensen met pijnklachten en gezondheidsproblemen. Shiatsu is een Japanse vorm van massage.

Shiatsu is net als acupunctuur geworteld in de eeuwenoude kennis en ervaring van de Traditionele Chinese Geneeswijze. Het kan goed in combinatie met reguliere geneeswijzen worden toegepast.

 

Oorspronkelijk wordt Shiatsu gebruikt om gezond te blijven. Maar de behandelingen kunnen ook helpen bij het herstel of verminderen van lichamelijke of emotionele klachten.

Shiatsu maakt gebruik van de energiebanen in het menselijk lichaam, de meridianen. Op deze meridianen, die met de orgaansystemen in verbinding staan, bevinden zich de acupunctuurpunten. Door verschillende massagetechnieken zijn de meridianen en acupunctuurpunten te manipuleren. Zo kunnen emotionele en lichamelijke klachten worden behandeld.

Shiatsutherapeuten maken in Japan onderdeel uit van de reguliere medische zorg. In Nederland is de plek in de gezondheidszorg anders, en wordt de behandeling gebruikt als aanvulling en ondersteuning van de reguliere zorg. In veel gevallen worden de behandelingen vergoed door de zorgverzekeraar.

In juli 2006 heeft Erick de deuren van zijn Shiatsu praktijk in Vlaardingen geopend. Hij was toen al vijf jaar bezig met Shiatsu. Erick heeft de driejarige opleiding tot Shiatsu therapeut gevolgd bij het opleidingsinstituut Shu Ha Ri. Als verdieping heeft hij daarna de eenjarige opleiding Chinese voedingsleer gevolgd bij Qing Bai.

Erick zegt zelf op zijn website:

Ik vind het geweldig om mensen te kunnen ondersteunen en coachen bij hun gezondheidsproblemen en pijnklachten.

Als waarborg voor een goede en kwaliteit is de praktijk van Shiatsu Thereapeut Erick aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde ZHONG en geregistreerd bij de RBNG.

Volg Erick op twitter @ErickShiatsu

Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.