Inspiratie, persoonlijke groei en geluk

South Beach dieet van Agatston

South Beach dieet van Agatston

De cardioloog Agatston heeft een dieet ontwikkeld, waarmee hij wil bereiken dat zijn patiënten hun overgewicht verliezen en zodoende geen cardiologische klachten krijgen. dit zgn. South Beach dieet is een verbetering van de ideeën van Atkins (die het eten van alleen vetten voorstond) en Montignac, die wees op het belang van de glycemische index in diëten. de boosdoener is niet zoals algemeen verondersteld werd het vet, maar het kwaad schuilt veel meer in vergaand bewerkte koolhydraten. het gevaar van vetten zit veel meer in de verkeerde soort vetten.

South beach dieet zonder jojo effect

In feite is het menselijk lichaam nog ingesteld op de barre tijden van de jager-verzamelperiode en slaat al die geraffineerde suikers als een dolle op. mensen die een predispositie voor diabetes hebben, worden zo alsmaar dikker en krijgen vervolgens cardiologische problemen. de sleutel ligt bij afkicken van de suikerverslaving (met een wonderbaarlijk dieet van ontbijten met spek en eieren in de eerste twee weken, waarin je toch afvalt). daarna eet je al vrij snel gewoon evenwichtig, maar je moet al te geraffineerde koolhydraten (en suiker al helemaal) uit je dieet bannen.

het mooie van dit South Beach dieet is dat je niet van alles hoeft te wegen en calorietjes hoeft te tellen (wat volgens Agatston een volkomen achterhaald idee is), maar je op natuurlijke, gezonde en evenwichtige wijze kunt eten als je maar een paar eenvoudige regels in de gaten houdt. het mooie is dat dit geen jojo dieet is, maar een blijvende verandering in je eetpatroon, die je kunt blijven toepassen. [MdV 18 augustus 2008]

Sorry, comments are closed for this post.