Inspiratie, persoonlijke groei en geluk

Waar stam ik van af volgens het Genographic Project

Waar stam ik van af volgens het Genographic Project

Als je te weten wilt komen, waar je van af stamt, kun je meedoen aan het Genographic Project van National Geographic. Dit project brengt aan de hand van wat DNA uit je wangslijm langs de vaderlijke lijn in kaart, van welke migratiestroom je afstamt.

Genographic Project van National Geographic

Bij voorbeeld van de Phoeniciërs. of je komt tot de ontluisterende conclusie dat je voor- ouders in al die millennia nooit verder dan de bakker om de hoek gekomen zijn, net als die onderwijzer uit Engeland die verwant bleek aan de oudste menselijke botten die in de buurt gevonden waren...

vrouwen kunnen trouwens ook meedoen, maar dat onderzoek is lastiger omdat aan- geknoopt wordt bij het Y-chromosoom en daar hebben mannen nu eenmaal meer van dan vrouwen. Voor vrouwen is er een andere determinatiemethode. Probeer het!

ik blijk af te stammen van de Cro-Magnon. de eerste migratiestroom van de moderne mens in Europa. mijn voorouders hebben de tekeningen in de grotten van Lascaux gemaakt. [MdV 10 augustus 2008]

One Response to Waar stam ik van af volgens het Genographic Project

  1. hallo ik ben dol op geschiedenis en ik zou er graag achter willen komen van wie ik allemaal afstam was het een ridder of een knecht dat zou ik dol graag willen ontdekken kunnen julie mij helpen